Pasididžiuojanti Namų





Šeimininkė

gero maisto blog'as

Cukinijos su ananasais (atsargos žiemai)


RECEPTAS: Cukinijos su ananasais (atsargos žiemai)

Ir šį kartą nebūsiu originali, vėl pasiūlysiu mišrainę žiemai iš cukinijų :-) Na, reikia juk savo daržo gėrybes sunaudoti :)

Prieš dalindamasi su jumis šiuo receptu, puoliau ragauti mišrainės - labai skanu, morkos traškios, cukinija minkšta, paprika skani (net man ;-)) - geras derinys, verta pasidaryti! :-) Tik sakyčiau per sūru, todėl sugalvojau, kad kitą kartą bandysiu daryti su trintais pomidorais arba natūraliu padažu. Jei kas anksčiau už mane pabandys, rašykite koks skonis!

PRODUKTAI:

  • 2 kg cukinijų
  • 0,5 kg morkų
  • 0,5 kg paprikų
  • 0,85 kg konservuotų ananasų
  • 200 ml aliejaus
  • 200 g cukraus
  • 2 valg. šaukštų druskos
  • 0,5 l pomidorų padažo
  • 150 ml acto 9 %

Iš šio produktų kiekio išviriau apie 4 l mišrainės. Apie 4 litrus, nes nežinau kokios talpos yra mažesni stiklainiai, į kuriuos sudėjau mišrainę (visi "aiškios" talpos stiklainiai jau panaudoti :-)).

GAMINIMAS:

  1. Cukiniją nulupti, jei reikia, supjaustyti kubeliais. Morkas nuplauti, nuskusti, sutarkuoti burokine tarka. Paprikas nuplauti, išimti sėklas, supjaustyti norimos formos ir dydžio gabaliukais.
  2. Į puodą pilti aliejų, berti cukrų ir druską, sudėti daržoves, konservuotus ananasus su skysčiu.
  3. Viską užvirti ir virti ant nedidelės ugnies 20 min., tuomet įdėti pomidorų padažą. Virti dar 15 min., supilti actą, užvirti.
  4. Karštą mišrainę dėti į paruoštus stiklainius, uždaryti, stiklainius palaikyti apverstus apie 10-15 min., atvėsusius stiklainius pastatyti vėsioje vietoje žiemai.

RECEPTAS: Cukinijos su ananasais (atsargos žiemai)

Skanaus!


Pranešimo autorė Rūta

Esu dviejų nuostabių vaikų mama. Naujų patiekalų fanė. Man taip patinka gaminti, kad iš kiekvienos kelionės į užsienį atsivežu ką nors, kas papildytų mano virtuvės rakandų kolekciją. Siūlysiu tau mano šeimai patikusius patiekalus ir konservavimo receptus. Visi mano gaminti valgiai išbandyti "lietuviškomis sąlygomis".

11 komentaras(-ai) :

  1. Jis tikrai patiko tavo salotos, visų daržovių spalvinga su! Besitos!

    (Me ha gustado mucho tu ensalada, todo colorido con vegetales!!!
    Besitos!)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Gracias, Maria Alonso, y buena y sabrosa ensalada :-)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Smaližiukas2011-08-05 19:15

    Labas, šeimininkės. Ką tik išviriau šią mišrainę. Laaaabai skanu, tik man galėtų būti mažiau acto, pvz.,-100 ml. Gal kuri taip bandėte ?:)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Smaližiuk, gal pabandyk naudoti 6 proc. obuolių actą? Aš kartais taip darau :-) Nors man ši mišrainė ir tokia skani, aš ją naudoju "plovui" padaryti: su ryžiais, vištienos ar kitos mėsos gabaliukais :-) Man labai skanu :-)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Pernai gaminau sia misraine, tai nesulauke Kaledu, nuostabu!!! Galima kaip saldziarugsti padaza naudot prie mesos, super!
    Kaip tik jau viska pasiruosiau siai ziemai, gal sikart mums jos uzteks ilgesniam laikui:)

    Aciu!

    AtsakytiPanaikinti
  6. Daiva, be galo malonu, kad patiko :-) Aciu, kad lankotės mūsų bloge :-)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Superinis skonis :) Viena porcija jau pagaminta :) Labai patiko visom draugems

    AtsakytiPanaikinti
  8. Jelena, skanaus ir sėkmės toliau gaminant! :-)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Anonimiškas2013-09-25 07:46

    Patikėkite, pernai išviriau vieną porciją, paragavau-nusivyliau. Skonis tik šiaip sau. Pasiliko per žiemą nepaliesta, o pavasarį ėmiau atidarius ir tuštinti stiklainius ir ką jūs manote, dar paragavau:) o skonis koks,netas žodis, nepajutau kad stiklainis kaip mat ištuštėjo.Super. šiemet jau turiu didžiulius moliūgus, kurių didžioji dalis atsidurs stiklainiuose. Pripažinkit, kad ką tik pagaminta mišrainė nėra tokia gardi. Ačiū už gerą receptą.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Labai dziugu,kad patikoir kad pasidalinote savo patirtimi ;)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Prisipažinsiu, kol verdu - paragauju, tačiau niekada nepradedu valgyti ką tik virtos mišrainės, sezoną atidarau tik vėlų rudenį ar žiemą :-)
    ir galiu pasakyti, kad man daug skaniau su aštriu pomidorų padažu, nei su natūralia pomidorų pasta :-)

    AtsakytiPanaikinti