Pasididžiuojanti Namų





Šeimininkė

gero maisto blog'as

Aguonainis (aguonų vyniotinis) (Lietuva)



Na, va, pagaliau blog'e vėl yra veikla. Labai atsiprašau tų, kurie vis užsukdavo čia tikėdamiesi naujų receptų ir idėjų. Paskutiniu metu nebuvo visai įkvėpimo nei laiko užsiimti nuotraukomis ir rašymais.

Tikiuosi, blogasis metas jau praėjo ir receptai atsiradinės vis dažniau ir dažniau Tiesa, savaitėlei visai ne už ilgo išvažiuoju atostogoms. Bet kaip tik tuo metu nusimato vienas geras baliukas. Gal pavyks ir nuotraukų padaryti, ir naujų receptų sužvejoti. Žodžiu, matysim kaip ten bus.

Vakar mano pagalbininkė Rūta man pilos davė, kad nekeliu receptų. O dar be to tokio gero ir skanaus kaip šis...

PRODUKTAI:

Tešlai:

  • 500 g miltų
  • 1 stiklinė pieno
  • 1 kiaušinis
  • 1 pakelis sausų mielių (naudojau "gyvas")
  • 100 g sviesto
  • 100 g cukraus
  • 2 tryniai
  • žiupsnelis druskos
  • truputis riebalų formai ištepti
  • 1 šaukštas tarkuotų džiūvėsėlių
Įdarui:

  • 200 g džiovintų vaisių, riešutų ir pan.
  • 400 g aguonų
  • 0,5 l pieno
  • 125 g cukraus
  • 2 valgomi šaukštai medaus
  • 2 valgomi šaukštai sviesto
Glajui:

  • 1 pakelis konditerinės tamsaus šokolado masės

GAMINIMAS:

Į miltus suberti mieles, cukrų, druską, kiaušinį, 2 vnt. trynių, pieną, užmaišyti tešlą. Įpilti ištirpintą sviestą, tešlą dar kartą suminkyti ir padėti šiltai.


Tešlą reikia palaikyti, kol ji padvigubės. 


Susmulkinti džiovintus vaisius ir riešutus. Aguonas 10 min. pavirinti piene, nusunkti, sumalti. Keptuvėje ištirpinti sviestą, sudėti aguonas, cukrų bei medų. Viską kepinti 4 min., tada sudėti smulkintus džiovintis vaisius ir riešutus.


Iš tešlos iškočioti stačiakampį nestorą lakštą. Aptepti aguonų mase (aguonų gaunasi neplonas sluoksnis, jei kas nemėgsta daug aguonų, galima dėti jų mažiau).


Suvynioti volelį. Dėti į riebalais išteptą ir džiūvesėliais pabarstytą skardą (skardos netepiau, nebarsčiau, tiesiog išklojau kepimo popieriumi).


Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 min. (kitą kartą kai kepsiu, tešlą dalinsiu į dvi dalis, nes vyniotinis gavosi labai jau didelis, man net negražiai atrodė, ypač kai pastovėjo prieš kepimą ir pakilo tešla).
Ataušusį aguonainį aplieti karšto vandens vonelėje ištirpinto šokolado glajumi (kadangi glaistu nepuošiau, tai prieš kepant aguonainiui, patepiau jį kiaušinio plakiniu - kad gražiai rusvu taptų).



Šaltinis: Žurnalas "Moters savaitgalio virtuvė" 2007-12 Nr. 12 (45)

Skanaus!

P.D.: Šis receptas patiko ir juo pasidalino delfi.lt


__________________________________________________________

Pastel de amapola

Masa:

500 g de harina,
1 taza de leche,
1 huevo,
1 paquete de levadura seca de panadero,
100 g de mantequilla,
100 g de azúcar,
2 yemas,
pizca de sal,
un poco de grasa para frotar la bandeja,
1 cucharada de pan rallado.

Relleno:

200 g de frutas secas, nueces, etc.
400 g de semillas de amapola,
0,5 l de leche,
125 g de azúcar,
2 cucharadas de miel,
2 cucharadas de mantequilla.

Glasé:

chocolate derretido.

En un bol mezclar la levadura, azúcar, sal, huevo, 2 yemas, leche Todo mezclar muy bien. Añadir la mantequilla derretida, otra vez todo mezclar y dejar en un sitio cálido para que suba doble de su tamaño inicial.
Trocear fruta seca y nueces. Las semillas de amapola hervir durante 10 minutos en leche. Luego escurrir, y moler bien. En una sartén derretir la mantequilla, poner las semillas de amapola, el azúcar y la miel. Todos freír unos 4 minutos. Y a continuación, incorporar las la masa de amapolas y frutos secos con nueces.
De la masa, con un rodio, hacer una hoja no muy gruesa. Verter la masa de las amapolas encima y repartir bien. Enrollar.
El rollo poner un en una bandeja previamente untada con grasa y tamizada con pan rallado. Se puede sustituir con papel vegetal para hornos.
Calentar previamente el horno a 200 grados. El rollo cocer uno 40 minutos.
El pastel hecho se puede decorar con chocolate derretido o simplemente antes de meter al horno untar la superficie con huevo batido para que se dore y brille un poco.

¡Buen provecho!  



P.D.: Šis receptas patiko ir juo pasidalino delfi.lt


Pranešimo autorė Daiva

Esu mažos mergaitės mama. Saldumynų mėgėja ir šio projekto steigėja. Suktis virtuvėje pradėjo patikti jau nuo vaikystės - kepdavau tortus smėlio dėžėje :) Padėsiu tau susipažinti su kai kuriais ispanų ir katalonų virtuvės "šedevrais", paprastais kasdieniais, šventiniais ir išbandytais receptais. O jei užsiprenumeruosi mūsų naujienlaiškį, karts nuo karto nudžiuginsiu ne vien tik naujienomis iš mūsų blog'o, bet ir naudingais paruoštukais.

18 komentaras(-ai) :

  1. OOOOOjeeeee, mano didžioji meilė ir kančia! Kiek sykių, gal net tris, jau bandžiau kepti ir vis nepasiekdavau tobulumo su tuo įdaru. Tai jis man per birus gaunasi, tai į jį sudėti plakti kiaušinių baltymai išskystėja, išbėga iš savo vietos ir sukepa balute. Tavo recepte žiūriu jų net ir nėra, na ir teisingai. Gal. Net pirktinį įdarą esu bandžiusi, vistiek ne taip, kaip turi būt.
    Aguonų tai čia priklauso, kad būtų daugybė. Jei kas nemėgsta aguonų, tai nemėgsta nė penkių sėklikių kad būtų, tada tegu savo silkes anie valgo, bet jau kas aguonas mėgsta, tam reikia daug. Ir storai.

    Nu bet kaip noriu!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Dalia, tai ir isbandyk si recepta. Daryk viska kaip aprasyta, ir pamatysi kaip gausis. O paskui pasidalik su mumis :)

    Sekmes!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Pasidalint su jumis jau nebeišeis, nes sulesiotas iki paskutinio trupinėlio. Nors įdaras dar ne visai tobulas, bet jau-jau-jau... vilties teikiantis.
    O kokiu būdu aguonas mali?
    Ir išvis, kas ta Rūta?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Rūta - mano labai gera padėjėja, mano giminaitė :)

    Aguonas galima malti mėsmale. Kartą aš maliau aguonas, aguonpieniui Kūčioms, su vadinamuoju "blenderiu". Visai neblogai gavosi, bet nežinau ar verta prasidėsiu su tokiu kiekiu aguonų su šiuo aparatu.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Na, aš iš savo skurdžios patirties malant aguonas galiu pasakyti, kad man nesimala aguonos su blenderiu. O dar toks kiekis, tikrai ne blenderiui... :-) Man geriausia tarybine mėsmale (kurią specialiai pirkau aguonas malti :-)) malti, kelis kartus, tada aguonos tinkamai sumalamos, taip pat, kaip aguonpieniui reikia :-)

    AtsakytiPanaikinti
  6. sita tai as seniai nusiziurejau. jauciu sventems reikes toki butinai iskepti :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Išsikepk, Nijole! Kiek vaišinau per praėjusias Kalėdas žmonių, tiek visiems patiko :-) Kepsiu šventėms ir aš! :-)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Super, noriu isbandyti :)
    pakelis sausu mieliu? Gal zinote kiek gramu turetu buti? Kokias sausas mieles perkate?

    AtsakytiPanaikinti
  9. Lina, 7 g sausų mielių = 21 g gyvų mielių. Sausų mielių yra įvairaus svorio pakelių. Tuoj pažiūrėsiu ką turiu namie... neturiu mažo pakelio, bet, jei gerai prisimenu, mažuose pakeliuose yra 7 g sausų mielių, kurių užtenka maždaug iki 1 kg miltų.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Anonimiškas2011-12-23 12:54

    Na ir vėl Kalėdos, tad ieškodama aguonų vyniotynio apsistojau ties šiuo receptuku... Kadangi dabar tešla šiltai ir saugiai kyla, vėliau parašysiu kaip gavosi vyniotinis man :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Anonimiškas2011-12-23 14:59

    Jau ragauju skanėstą ir džiaugiuosiu, kad pavyko iš pirmo karto!
    Tešla iškilo puikiai, įdaras labai skanus (tik mano aguonos jau buvo pirktos sumaltos, tai piene jų nekaitinau, tiesiog keptuvėj viską pakepiau). Ačiū už receptuką ir linkiu linksmų švenčių!

    AtsakytiPanaikinti
  12. sypseneleee2011-12-23 20:38

    Pamaciau si pyraga ir taip sigryzau i vaikyste ir toks uzejo noras pabandyti jusu recepta,taciau nesu tokia jau kepeja tad man reikia pagalbos ,o kiek gyvu mieliu reikia naudoti,nes tik tokiu turiu, o po parduotuves lakstyti laiko nera...Aciu labai jei atsakysite

    AtsakytiPanaikinti
  13. sypseneleee2011-12-23 20:42

    permeciau komentarus radau atsakyma,aciu nebesitrukdykite

    AtsakytiPanaikinti
  14. su šventėmis visus ir visas! malonu, kad patinka mano receptas :-) pati kaip tik minkau tešlą, ruošiu aguonainį, nes liko maltų aguonų ir norisi bendradarbius pavaišinti šventėmis kvepiančiu pyragu :-)

    AtsakytiPanaikinti
  15. LABAI SKANUS PYRAGAS IŠĖJO.AGUONINIO PYRAGO RECEPTO IEŠKOJAU VISĄ SAVAITĘ. PASIRINKAU ŠITĄ.PAVYKO.TIK KARŠTAS NE TOKS SKANUS, KAIP ANT RYDIENOS. NUO STALO DINGO AKIMIRKSNIU.

    AtsakytiPanaikinti
  16. Smagu, vaiva, kad patiko :-) Skanaus!

    AtsakytiPanaikinti
  17. Anonimiškas2013-03-06 16:25

    mm, kaip aiskiai aprasyta ir pavaizduota, pirma syki meginsiu kepti aguonieti, pasirinkau si recepta, matyti, kad geras:)

    AtsakytiPanaikinti
  18. Tikiuosi, kad receptas patiko, Anonimiškas :-)

    AtsakytiPanaikinti