Pasididžiuojanti Namų





Šeimininkė

gero maisto blog'as

Kiaušinių ir žirnelių mišrainė


Kaip tik sėdžiu ir megaujuosi šia mišraine... :) Ji labai paprasta ir sugalvota, kai šaldytuve buvo tik visokie maisto likučiai. Pirmą kartą kai pasidariau, maniau, kad nieko čia gero iš tokios mišrainės nebus. Bet apsirikau...

Reikės:

2 kietai virtų kiašinių,
1/2 nedidelio indelio konservuotų žirnelių (apie 70g),
1 virtos bulvės,
maltų juodųjų pipirų,
druskos,
trupučio džiovintų krapų,
3-4 šaukštelių IKEA jogurto ir garstyčių padažo.

Kiaušinius nulupti ir sukapoti. Nuo žirnelių nupilti skysti. Bulvę supjaustyti nedideliais gabaliukais. Viską sudėti į dubenėlį, padruskinti, įberti pipirų ir krapų ir sumaišyti su padažu.

Valgyti su juoda duona.

Mano komentarai:
  • Gaunasi viena porcija.
  • Vietoj IKEA padažo galima naudoti ir paprasta majonezą arba patiems pasidaryti mėgstamą stipresnio skonio užpilą jogurto ar majonezo pagrindu.
  • Valgiau su vadinama Vokiška duona, su įvairiais grūdais.
  • Daviau paragauti savo mišrainės savo brangiajam, tai tik pasakė: "Man negamink". Nes jam nepatinka žirneliai, nepatinka jokie padažai ir pan. Ai, nežino, ką praranda. Man daugiau bus :)
Skanaus!



Pranešimo autorė Daiva

Esu mažos mergaitės mama. Saldumynų mėgėja ir šio projekto steigėja. Suktis virtuvėje pradėjo patikti jau nuo vaikystės - kepdavau tortus smėlio dėžėje :) Padėsiu tau susipažinti su kai kuriais ispanų ir katalonų virtuvės "šedevrais", paprastais kasdieniais, šventiniais ir išbandytais receptais. O jei užsiprenumeruosi mūsų naujienlaiškį, karts nuo karto nudžiuginsiu ne vien tik naujienomis iš mūsų blog'o, bet ir naudingais paruoštukais.

2 komentaras(-ai) :

  1. Štai ir idėja rytdienos darbiniams pietums... Einu pasidarysiu :))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai šaunu, kad patiko receptas. Papasakok, ar skanu buvo :)

    AtsakytiPanaikinti